Interieurtrend 2018, gekleurd marmer

Gekleurd marmer

De stoere industriële trend is nog volop in alle woontijdschriften en woonwinkels te vinden, maar in ons favoriete woonmagazine Elle Decoration maakt een nieuwe interieurtrend haar opwachting. Gekleurd marmer. Dat vinden wij van Stucamor een heel fijne ontwikkeling. Natuurlijk is gekleurd marmer mooi, maar ook duur en niet bepaald duurzaam. STUCAMOR marmerstuc is een prachtig alternatief voor marmer. Met een speciale techniek kun je ook de aderpatronen die kenmerkend zijn voor marmer aanbrengen

groen marmerstuc

STUCAMOR marmerstuc

Marmerstuc wordt gemaakt met het restmateriaal uit de marmerindustrie. De stukjes en brokjes marmer die overblijven worden vermalen tot marmerslijpsel.  Kalksteen uit de rivier de Brenta wordt in hoge schoorsteenovens gebrand, geblust en daarna ook vermalen. Het marmerslijpsel en het kalkpoeder worden onder toevoeging van water tot een witte stevige pasta gemengd. Deze pasta noemen de Italianen marmorino en wij noemen het marmerstuc.  Ons marmerstuc verkopen we in een 3-tal varianten

 • grassello lucido

  De meest glanzende variant van marmerstuc. Deze variant noemen de Italianen Stucco Veneziano, Ventiaans  stuc. De korrelgrootte van het marmerslijpsel is 100 mu. Met deze hele gladde pasta kun je glanzende wanden krijgen ook geschikt voor natte ruimtes.  Het effect lijkt op het Marokkaanse tadelakt, een product op kleibasis, waarbij het glanzende uiterlijk wordt verkregen door het herhaalde malen inzepen van de wand.

  venetiaans stucwerk

 • marmorino classico

  Dit is de meest klassieke variant van marmerstuc. De korrelgrootte van het marmerslijpsel is 500 mu. Een met klassiek marmerstuc afgewerkte wand heeft een mat/glanzende finish

marmorino classico

 • marmorino matt

  Deze variant past goed in de urban woontrend. De korrelgrootte van het marmerslijpsel is 600 mu. Marmorino matt geeft wanden een industriële touch.

marmerstuc matt

Gekleurd marmerstuc

Marmerstuc is van zichzelf natuurwit. Met behulp van speciale kleurpigmenten kan het witte marmerstuc op kleur gebracht worden. We hebben een eigen STUCAMOR kleurenkaart maar het is ook mogelijk om RAL en NCS kleuren marmerstuc te bestellen.

marmerstuc kleuren

Artikel in Elle Decoration

https://www.elle.com/nl/interieur/g21610745/interieurtrends-gekleurd-marmer-trend/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *