Schimmels in huis

Schimmels in huis

Schimmels in huis zijn niet naast smerig om te zien ook heel schadelijk voor je gezondheid. Op de site van http://bouwaanbod.nl/ vonden wij het volgende artikel.

Schimmel komt voor in veel huizen. Ze kunnen in iedere ruimte verschijnen. In de woonkamer, slaapkamer, badkamer en keuken. Vaak heeft dit te maken met een vochtprobleem, er kunnen ook andere dingen aan de hand zijn. Wat je in ieder geval niet wilt is ongezonde schimmels, je moet dan ook meteen actie ondernemen wanneer je het ziet. De schimmels moeten worden verwijderd en daarbij wil je voortaan natuurlijk voorkomen dat de schimmels groeien op de muren en plafonds in huis.

Schimmels verwijderen

Schimmel is schadelijk voor je gezondheid. Het is verstandig om het snel te verwijderen, dit moet je wel op een veilige manier doen. Gebruik in ieder geval handschoenen en een mondkapje, dan ben je zelf beschermd tegen de schimmels tijdens de verwijdering ervan. Je kunt verschillende dingen doen bij schimmel. Een eerste mogelijkheid is het weg schrobben van de schimmel, dit doe je met behulp van een mengsel bestaande uit 6 gram soda en een liter water. Als dit niet werkt kun je kiezen voor bleekwater. Pak een emmer water en los hierin 250 millimeter bleekwater op. Je brengt dit middeltje aan op de schimmel en laat het een nachtje inwerken. Soms moet deze behandeling aan paar keer worden uitgevoerd voordat het effect heeft.

Je kunt natuurlijk ook middelen in de winkel kopen. Deze producten bevatten chemicaliën en het is belangrijk dat je precies doet wat de gebruiksaanwijzing zegt. Trek ook met die producten handschoenen aan en doe een mondkapje op. Dit is niet alleen voor de schimmels, ook tegen de chemicaliën ben je zo een beetje beschermd.

Het ontstaan van schimmels in huis

Schimmels ontstaan vaak door vochtproblemen. Er kan vocht achter de muren of plafonds zitten, hierdoor groeien er schimmels. Je ziet de vochtplekken niet altijd zitten, het is ook niet altijd de reden dat de schimmels ontstaan. Het kan ook gebeuren door slechte ventilatie in de woning en een tekort aan zonlicht helpt de schimmelvorming ook ontstaan. Hoe creëer je een schimmelvrije badkamer?

Marmerstuc en betonmarmer en schimmels

Onze producten marmerstuc en betonmarmer hebben een lage Ph waarde doordat ze voor een groot gedeelte uit kalk bestaan. Schimmels groeien slecht of niet op kalk. Met het gebruik van deze producten in bijvoorbeeld uw badkamer worden schimmels op een natuurlijke wijze geweerd. Een bijkomend voordeel is dat een badkamer in marmerstuc of betonmarmer voegenloos is. Na het douchen volstaat het om de wanden met een wisser af te nemen. Bij getegelde wanden blijft het vocht vaak hangen in de voegen of in de kitnaden. Een uitstekende plek voor schimmels om zich te ontwikkelen.

hoe creëer je een schimmelvrije badkamer

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *