VEEL GESTELDE VRAGEN

Hoe lang duurt het voordat mijn woonbeton vloer klaar is?”

Ervan uitgaande dat de ondervloer zonder aanpassingen geschikt is voor de applicatie van woonbeton, moet je rekenen op een dag of 2 a 3 voor het aanbrengen van alle benodigde lagen. Nadat alle lagen zijn aangebracht en de topcoating droog  is, is de vloer direct klaar voor gebruik. Wel moet er de eerste weken voorzichtig met de vloer worden omgegaan omdat de vloer nog niet compleet uitgehard is.

Kan woonbeton over vloerverwarming heen?

Het aanleggen van een vloerverwarmingssysteem met daar over een woonbeton vloer naar keuze levert over het algemeen geen problemen op. Voorwaarde is natuurlijk wel dat de ondervloer geschikt is voor vloerverwarming.  Over een bestaande vloer met vloerverwarming raden wij aan om ons woonbeton design te gebruiken. Dit is een zeer dunne sterke vloer die goed bestand is tegen de warmte van de vloerverwarming en de bestaande vloer niet onnodig op hoogt.

Kan woonbeton over een houten vloer heen?

Oude huizen hebben meestal planken onder vloeren deze vloeren bewegen veel en zijn in principe niet geschikt voor bedekking met woonbeton. Gevlinderde gegoten betonnen vloeren kunnen eventueel met een underlayment vloer toch over de planken vloer worden aangebracht maar de dikke laag beton die daarop gestort wordt zorgt wel voor een enorme belasting van de houten ondervloer. Beter is het om gebruik te maken van ons woonbeton design. De plankenvloer wordt voorzien van een polyester toplaag die de trek- en drukkrachten van de ondervloer kan opvangen en daar overheen wordt de woonbeton design vloer gestuukt.

Kan woonbeton over een tegelvloer heen?

Een bestaande tegelvloer is een prima ondergrond voor een woonbeton vloer. De gevlinderde betonnen vloer is niet geschikt maar de woonbeton design vloer des te meer. Vanzelfsprekend moeten de tegels wel goed vast zitten. Na het ontvetten van de tegelvloer wordt er een speciale primer aangebracht voor optimale hechting van de komende lagen. De rest van het proces verloopt zoals normaal.

Kan woonbeton in een badkamer gebruikt worden?

Woonbeton is waterdicht en voegenvrij en is goed geschikt voor het gebruik in badkamers. Om de vloer minder glad te maken raden wij het gebruik van een stroeve waslaag aan.

Welke kleuren zijn er mogelijk?

Het urban woonbeton is midden grijs en kan door middel van toegevoegde pigmenten wat donkerder grijs gemaakt worden. Het woonbeton design is van nature wit en kan met behulp van speciale pigmenten op kleur gebracht worden. Het kleurenpallet van de fabrikant bestaat uit meer dan 100 kleuren, mocht de kleur van jouw keus er niet bij zijn dan kan er op speciaal verzoek ook een RAL kleur naar eigen keus gemengd worden. Waar moet je op letten bij een betonlook vloer?

 

Wat zijn de karakteristieken van woonbeton?

Een betonlookvloer kan zeer mooi zijn, zeker wanneer de vloer professioneel gemaakt is met beleid gebruikt wordt en regelmatig onderhouden wordt. Een betonlookvloer is echter niet de meest vlekbestendige vloer en dat is wel iets om rekening mee te houden wanneer je deze in je huis wilt toepassen. Gelukkig kan je een betonlookvloer laten voorzien van een beschermlaag waarmee je de meeste vlekken kan voorkomen.

 

Vetvlekken op je vloer wat nu?

Bij een betonlookvloer in moet je er rekening mee houden dat betonlook enigszins poreus is en dat vetten en oliën zonder extra beschermlaag makkelijk in de poriën kunnen dringen.zonder bescherming, zijn moeilijk te verwijderen. Ze veroorzaken donkere plekken in het beton en het is vooral bij de lichte (grijze) betonlookvloeren dat dergelijke vetvlekken goed opvallen. Na verloop van tijd, als de vloer wat gesleten is, zullen ze overigens minder gaan opvallen en slijten ze als het ware vanzelf uit de vloer. Op donkere betonlookvloeren zijn vlekken minder zichtbaar.

 

Bescherming van betonlook tegen vocht en vuil

Een betonlookvloer kan je op een aantal manieren beschermen tegen vocht, vuil en vlekken.Om een betonlookvloer een beschermend laag te geven, kan je deze sealen met een PU vernis. Dit kan een monocomponent lak zijn maar ook een bicomponent lak. De lak wordt met een speciale lakroller voor PU lak aangebracht in meerdere lagen. De eerste laag wordt verdund aangebracht. Maximaal 20% water wordt aan de lak toegevoegd waarna er goed geroerd wordt. De lak droogt snel en nu volgen nog 1 of meerdere onverdunde laklagen.Op deze wijze vul je de poriën van de vloer op zodat vocht en vuil minder makkelijk in de vloer kunnen trekken.

 

Betonlookvloer en imperfecties

Wanneer je een betonlookvloer neemt, moet je rekening houden met kleine imperfecties. Kleine scheurtjes, kleurverschillen of andere schoonheidsfoutjes horen nu eenmaal bij het stoere karakter van een betonlookvloer. Wil je een superstrakke vloer in huis die perfect egaal en volledig vlekbestendig is, kies je beter voor een kunststof gietvloer of een tegelvloer

 

Schoonmaken van een betonlook vloer

  • Nooit chloor  gebruiken voor het reinigen van de vloer! 
  • Gebruik geen zure schoonmaakmiddelen (azijn, anti-kalk producten)
  • Pas op met zure dranken (frisdranken, fruitsappen).
  • Verwijder vlekken meteen met veel water en een natuurlijke PH-neutrale zeep.
  • Laat geen water of vochtige spullen op het betonlook staan.

 

Hoe wordt een betonlook vloer tegen vuil en vocht beschermd?

Betonlook vloeren gemaakt met betonmarmer zijn seminatuurstenen vloeren. Net als natuursteen is betonmarmer van nature poreus. Zonder bescherming trekt vuil en vocht in de vloer. Onze betonmarmer vloeren worden gesealed met speciale vernissen. Voor droge ruimtes kan dit een monocomponent PU lak zijn maar voor natte en intensief belopen ruimtes is het beter om een bicomponent PU lak te gebruiken.

 

Welke lakken gebuiken jullie?

Alle gebruikte lakken zijn uitvoerig getest en beschermen de vloer tegen vocht en vuil, maar een betonmarmer vloer is een levende vloer net zoals een houten vloer. U dient voorzichtig met de vloer om te gaan en vlekken en vocht direct te verwijderen.

Hieronder vindt u de certificaten van de door ons gebruikte lakken

74_TC_Pure_Varnish_Bico_Matt_0574_SDS_CLP_Pure Varnish Bico Matt 05

Hoe maak ik mijn woonbeton wand schoon?

Alle types woonbeton die wij verkopen kunnen eenvoudig worden schoongemaakt. Ze worden voorzien van een kras vaste, waterdichte coating die het stofzuigen of dweilen van de vloer mogelijk maakt. Als schoonmaakmiddel raden wij vloeibare groene zeep aan maar ook andere schoonmaakmiddelen zijn prima. Uit testen is gebleken dat zelfs bleekmiddel geen vlekken achterlaat in de vloer.

Woonbeton is van nature poreus maar wordt als het op wanden gebruikt wordt tegen indringend vuil en vocht beschermd door bijenwas, vlek- en waterstop of vernis. Een wand beschermd met bijenwas of vlekstop kan gereinigd worden met een zacht niet zuur reinigingsmiddel, bijvoorbeeld vloeibare groene zeep. Als de wand beschermd wordt door een vernislaag kunnen er ook agressieve middelen als chloor en kalk verwijderaar gebruikt worden.

Kan woonbeton wand over een bestaande tegelwand heen? Een bestaande tegelwand is een prima ondergrond voor een woonbeton wand. Vanzelfsprekend moeten de tegels wel goed vast zitten. Na het ontvetten van de tegels wordt er een speciale primer aangebracht voor optimale hechting van de komende lagen. De rest van het proces verloopt zoals normaal.

betonlook over tegels

Een applicateur aan het werk