Karakteristieken betonlook

WAT ZIJN DE KARAKTERISTIEKEN VAN EEN BETONLOOK VLOER

Een betonlookvloer kan zeer mooi zijn, zeker wanneer de vloer professioneel gemaakt is met beleid gebruikt wordt en regelmatig onderhouden wordt. Een betonlookvloer is echter niet de meest vlekbestendige vloer en dat is wel iets om rekening mee te houden wanneer je deze in je huis wilt toepassen. Gelukkig kan je een betonlookvloer laten voorzien van een beschermlaag waarmee je de meeste vlekken kan voorkomen.

 

VET- EN OLIEVLEKKEN

Bij een betonlookvloer in moet je er rekening mee houden dat betonlook enigszins poreus is en dat vetten en oliën zonder extra beschermlaag makkelijk in de poriën kunnen dringen. Vetvlekken op betonlookczonder bescherming, zijn moeilijk te verwijderen. Ze veroorzaken donkere plekken in het beton en het is vooral bij de lichte (grijze) betonlookvloeren dat dergelijke vetvlekken goed opvallen. Na verloop van tijd, als de vloer wat gesleten is, zullen ze overigens minder gaan opvallen en slijten ze als het ware vanzelf uit de vloer. Op donkere betonlookvloeren zijn vlekken minder zichtbaar.

 

BETONVLOER BESCHERMEN TEGEN VLEKKEN

Een betonlookvloer kan je op een aantal manieren beschermen tegen vocht, vuil en vlekken.

1. BETONLOOKVLOER BESCHERMEN MET PU VERNIS

Om een betonlookvloer een beschermende laag te geven, kan je deze sealen met een PU vernis. Dit kan een monocomponent lak zijn maar ook een bicomponent lak. De lak wordt met een speciale lakroller voor PU lak aangebracht in meerdere lagen. De eerste laag wordt verdund aangebracht. Maximaal 20% water wordt aan de lak toegevoegd waarna er goed geroerd wordt. De lak droogt snel en nu volgen nog 1 of meerdere onverdunde laklagen.Op deze wijze vul je de poriën van de vloer op zodat vocht en vuil minder makkelijk in de vloer kunnen trekken.

BETONLOOKVLOER: IMPERFECTIES HOREN ERBIJ

Wanneer je een betonlookvloer neemt, moet je rekening houden met kleine imperfecties. Kleine scheurtjes, kleurverschillen of andere schoonheidsfoutjes horen nu eenmaal bij het stoere karakter van een betonlookvloer. Wil je een superstrakke vloer in huis die perfect egaal en volledig vlekbestendig is, kies je beter voor een kunststof gietvloer of een tegelvloer

SCHOONMAKEN BETONLOOKVLOER

  • Nooit chloor  gebruiken voor het reinigen van de vloer! 

  • Gebruik geen zure schoonmaakmiddelen (azijn, anti-kalk producten)

  • Pas op met zure dranken (frisdranken, fruitsappen).

  • Verwijder vlekken meteen met veel water en een natuurlijke PH-neutrale zeep.

  • Laat geen water of vochtige spullen op het betonlook staan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *