Over marmorino floor

betonmarmer vloer

Dikte

Marmorino floor is een smeervloer die in een aantal dunne lagen wordt aangebracht. Het totale materiaalpakket heeft een dikte van ongeveer 2 mm en daarmee is de vloer goed geschikt om over bestaande vloeren heen te worden gesmeerd zonder dat de bestaande vloer gesloopt hoeft te worden. Eventuele vloerverwarmingsystemen blijven goed werken met een minimaal rendementsverlies.

Samenstelling

Marmorino floor is een poeder dat uit een aantal componenten bestaat:

  • gebluste kalkpoeder
  • marmerslijpsel
  • microcement

Dit poeder wordt met een PU hars tot een makkelijk smeerbare pasta gemengd en deze pasta wordt met toners op de door de klant gekozen kleur gebracht.

Structuur

Een met marmorino floor behandelde vloer of muur is een levendig oppervlak met een natuursteenstructuur. Iedere applicateur geeft zijn eigen handtekening aan een project. Hij of zij kan wel spelen met grotere of kleinere patronen door grotere bewegingen te maken en grote of kleine stucspanen te gebruiken.

Schimmelwerend

Marmorino floor is basisch door de samenstelling van het poeder. Een basisch omgeving is een slechte voedingsbodem voor schimmels dus de kans op schimmel in een badkamer die met marmorino floor is behandeld is klein.

Poreusiteit

Net als natuursteen heeft marmorino floor een open structuur en moet tegen indringend vuil en vocht beschermd worden. Hiervoor gebruiken we professionele sealers die het oppervlak van een ondoordingbare laag voorzien. In de zogenaamde natte cel van de badkamer worden er 3 lagen sealer aangebracht om het indringende vocht te weren. Na het aanbrengen is niet direct te zien of de sealer overal afdoende is. De wand zal op de plekken waar er toch nog vocht in het stuc trekt donker verkleuren. Dit vocht zal na drogen verdwijnen waarna de wand weer in de oorspronkelijke kleur opdroogt. Na droging moeten de verkleurende plekken van een extra seallaag voorzien worden.

Onderhoud

Het marmorino floor kan met een zuurvrij schoonmaakmiddel worden gereinigd, bijvoorbeeld een vloeibare groene zeep. Als er bij nat reinigen donkere plekken ontstaan kan er een nieuwe seallaag worden aangebracht. Na het opdrogen van de plekken de vloer goed vetvrij maken en met een fijne schuurpapier licht opschuren. Stof verwijderen en de vloer met een goede viltlakroller aflakken. Gebruik hiervoor een sneldrogende lak op waterbasis en maak daarbij naast horizontale en verticale ook diagonale bewegingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *