Groentrend 2018 en betonmarmer

Groentrend 2018 en betonmarmer

Wat was het tropisch in Nederland de afgelopen weken. We  hebben ervan genoten maar nu het buiten lekker regent  en de dorstige natuur weer even op adem kan komen richten wij ons op de wat de woonguru’s voor trends voorspellen voor het komende herfst/winter seizoen.

 

Punk rebooted

Tuinbranche Nederland, branchevereniging VHG, iBulb en Bloemenbureau Holland stelden samen met

trendwatcher Aafje Nijman drie stijltrends vast voor dit komende seizoen. In een onderstaande artikel lees je het hele verhaal terug.

https://groenvandaag.nl/groene-trends-2018/

Een van de trends die zij beschrijven is:

Punk rebooted

De punk stijl uit de jaren 70/80 van de vorige eeuw wordt nieuw leven ingeblazen. Voor de binnenruimtes houdt dit in dat de  stoere urban look van de afgelopen jaren nog wat verder wordt aangescherpt. Het interieur krijgt anarchistische trekjes. Recycling, industrieel en ruw zijn kernwoorden voor deze trend.

Betonmarmer en punk rebooted

betonmarmer en punk rebooted

uit groenvandaag

Betonmarmer vloeren voegen zich naar de rest van de inrichting van het huis. Een betonmarmer vloer past met Perzische tapijten en stijlvolle  meubels prima in een klassiek interieur. Gecombineerd met de losse, rauwe punk rebooted stijl krijg je een eigenzinnige trendy look.

Punk rebooted en buitenruimte

Ook de buitenruimte krijgt een restyling in de nieuwe punk stijl. Geen over gestileerde tuintjes maar losse anarchistische bijna rommelige tuintjes waar de natuur de vrije loop krijgt.

Samenvatting

Even alle kenmerken van de punk rebooted stijl op een rijtje gezet:

kleurenkaart en -verhoudingen indoor

punk_rebooted_indoor

 

kleurenkaart en -verhoudingen outdoor

trend-kleurkaart

 

Vormen
De vormen zijn ruw, ruig, grillig, scherp en puntig. Ze lijken een eigen mening te verkondigen en gaan dwars tegen het conventionele in.

Kleuren groene trends
Denk aan contrasterende kleuren en veel zwart, met rood als statement. Groen, beige en huidskleur verzachten de felle contrasten.

Materialen
De gebruikte materialen zijn stoer, industrieel en ongepolijst en worden soms op onorthodoxe manier toegepast. Ze verwoorden protest, het afzetten tegen de gevestigde norm.

Dessins
De dessins zijn een industriële kopie van luxe materialen. Zo worden marmerdessins toegepast op emaille of kunststof. Ook zien we krassen, vlek- en spatdessins en symbolieken als het vrijheidsteken.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *