Wat is woonbeton?

Wat is woonbeton?

woonbeton Rotterdam   woonbeton aanbrengen   woonbeton lichtgrijs

woonbeton is een verzamelnaam voor diverse op beton lijkende industriele vloeren. Er zijn vele varianten even een paar op een rijtje gezet:

 

 • betonmarmer vloeren
 • gestorte gevlinderde vloeren
 • gietvloeren
 • geverfde vloeren
 • marmoleum vloeren

Ieder type vloer heeft zijn voor- en nadelen. Hieronder leggen we in het kort de bovenvermelde types uit.

Betonmarmer vloer

betonmarmer woonbeton    betonmarme betonlook

Betonmarmer woonbeton vloer. Betonmarmer is zoals de naam al aangeeft een mengsel van beton (microbeton), marmer en nog wat andere toevoegingen. Dit witte poeder wordt aangemaakt met een PU kunsthars tot een makkelijk smeerbare pasta. In 2 tot 3 dunne lagen wordt de vloer gestuukt en voorzien van een stoere betonlook. De vloer wordt dan met behulp van een speciale sealer water- en vlekdicht gemaakt. Doordat deze vloeren volledig met de hand gemaakt worden zijn ze niet zo strak als bijvoorbeeld een gietvloer. Het maken van een betonmarmer is behoorlijk intensief en het is niet de goedkoopste manier om je vloer een stoere betonlook te geven. De voordelen van betonmarmer zijn:

 • het is sterk en heel dun 3 tot 5mm
 • het kan over bestaande vloeren heen (hout, tegels, zandcementdekvloer)
 • het kan in betongrijs, maar daarnaast in alle andere RAL of NCS kleuren geleverd worden
 • bij eventuele schade kan de vloer makkelijk gerepareerd worden

Gestorte gevlinderde vloer

Dit type vloer wordt gemaakt met vers beton. Het beton wordt als een dikke laag gestort, minimaal 7 cm. Het vers gestorte beton wordt geegaliseerd en als het droog is gepolijst met een vlindermachine. De gladde vloer die nu gemaakt is wordt met een speciale sealer waterdicht gemaakt. Er zijn een aantal nadelen aan dit type vloer:

 • het is een zware vloer door de minimale dikte van het pakket beton
 • de vloer is scheurgevoelig
 • er zijn maar een zeer beperkt aantal kleuren mogelijk

Gietvloeren

Dit zijn kunststof gegoten vloeren. Een van de veel gebruikte materialen voor het mandrakeicalien  een dergelijke vloer is epoxy. Het epoxy zorgt voor een harde, chemicalien resistentie gladde vloer. Er zijn een hoop voordelen aan dit type vloer,maar er kleven ook een paar nadelen aan:

 • de vloer is monotoon
 • de vloer is glad en moet van een antisliplaag worden voorzien om hem goed beloopbaar te maken
 • de ondergrond moet bewegingsvrij en glad zijn.

Geverfde vloeren

Als je budget klein is maar je toch graag je vloer een stoere betonlook wil geven dan is verven een optie. Er zijn diverse betonlook verven op de markt.  Van goedkoop tot duur.Een optie is een transparante epoxy coating over je zandcementdek of egaline vloer heen aanbrengen. Je ziet dan de structuur van de zandcement vloer door de coating heen. Dit is een simpele manier om een ruwe betonlook vloer te creeeren gebruik makend van de betonlook van de ondervloer.

https://www.decochip.nl/

 

Marmoleum

Dit oersterke product is al decennia lang te koop is. Je ziet het in scholen, bedrijven, ziekenhuizen, winkels maar ook in huizen. Aan het rijke kleurpallet waarin marmoleum geleverd kan worden zijn nu trendy betonkleuren toegevoegd. Een woonbeton look met marmoleum is een sterke duurzame oplossing. Kijk op de website van Forbo http://www.forbo.com/flooring/nl-nl/ voor informatie over betonlook marmoleum en alle andere Forbo producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *