Woonbeton over bestaande tegelvloer

Ons woonbeton

Ons woonbeton wordt gemaakt van betonmarmer. Een mengsel van microcement en marmer dat wordt aangemaakt met een kunsthars. De vloer wordt gepleisterd en is dun, sterk en makkelijk schoon te houden.

Woonbeton over bestaande tegelvloer

Omdat het zo dun wordt gesmeerd kan het over bestaande vloeren heen worden aangebracht. Ons woonbeton – betonmarmer kan zelfs over bestaande tegelvloeren heen. Het is natuurlijk wel van belang dat alle tegels goed vast zitten. De tegels worden vetvrij gemaakt waarna er een speciale hechtprimer voor niet zuigende ondergronden wordt aangebracht. Over deze primer heen wordt een egaliserende laag aangebracht, bijvoorbeeld egaline. Over de egaline wordt vervolgens het betonmarmer woonbeton heen gesmeerd in 2 a 3 dunne lagen. De laatste laag is een sealer die het woonbeton waterdicht en vlekbestendig maakt. De totale dikte van het pakket dat op de tegelvloer wordt aangebracht is maximaal 1 cm. Dit maakt deze vloer zeer geschikte voor applicatie over bestaande vloeren. Het is in 9 van de 10 gevallen niet nodig om de deuren in te korten of andere aanpassingen te doen.

Vloerverwarming

Woonbeton is zeer goed geschikt om over vloerverwarming heen aan te brengen. Het betonmarmer geleidt de warmte goed en de woonbeton vloer voelt warm en zacht aan.

 

woonbeton over bestaande tegelvloer

Voor meer informatie over stucwerk over tegels