Woonbeton op houten vloer

Ons woonbeton

Ons woonbeton wordt gemaakt van betonmarmer. Een mengsel van microcement en marmer dat wordt aangemaakt met een kunsthars. De vloer wordt gepleisterd en is dun, sterk en makkelijk schoon te houden.

Woonbeton op houten vloer

Omdat het zo dun wordt gesmeerd kan het over bestaande vloeren heen worden aangebracht. Ons woonbeton – betonmarmer kan zelfs over bestaande houten vloeren heen. Hiervoor is wel een versteviging van de ondervloer nodig om scheuren te voorkomen. Dit kan met behulp van polyester matten maar ook met speciale flexibele primers bijvoorbeeld de primers van Beissier verkrijgbaar bij   https://www.stucamor.nl

Werkwijze woonbeton op hout

De houten vloer moet goed schoon en stofvrij gemaakt worden alvorens de flexibele primer er overheen wordt aangebracht. De primer voorkom vangt buigingen van de houten ondervloer op en voorkomt scheuren. Over de primer  wordt vervolgens het betonmarmer woonbeton heen gesmeerd in 2 a 3 dunne lagen. De laatste laag is een sealer die het woonbeton waterdicht en vlekbestendig maakt. De totale dikte van het pakket dat op de tegelvloer wordt aangebracht is maximaal 1 cm. Dit maakt deze vloer zeer geschikte voor applicatie over bestaande vloeren. Het is in 9 van de 10 gevallen niet nodig om de deuren in te korten of andere aanpassingen te doen.

woonbeton-over-houten vloer

woonbetton op houten vloer