Schimmelvrije badkamer

Wil je een schimmelvrije badkamer?  Lees dan eerst hoe schimmel ontstaat en wat je er aan kunt doen om schimmels te voorkomen

Hoe ontstaat schimmel?

Schimmels groeien goed in vochtige omgeving. Geen wonder dat ze graag groeien in badkamers waar  door douchen en badderen grote hoeveelheden waterdamp in de lucht hangen. Wanneer de waterdamp niet goed afgevoerd wordt blijft het in de  badkamer hagen en zet zich als keine waterdruppeltjes vast in de ruwe poreuze oppervlaktes.  Vooral voegen, muren en plafonds vormen een prima voedingsbodem voor schimmels.

Schimmels groeien langzaam maar gestaag. Vanaf het moment dat ze onstaan zijn ze al schadelijk voor de gezondheid. Heb je eenmaal schimmel in je badkamer dan is het bijna niet meer te verwijderen. Voorkomen is dus beter dan genezen.

Voorkomen van schimmels

Goede ventilatie

Hoe voorkom je dat er schimmels in jouw badkamer gaan groeien? Ventilatie is de beste oplossing. Een raam open houden tijdens het badderen of douchen voorkomt dat de waterdamp zich in de poreuze oppervlaktes nestelt. Schimmels krijgen dan geen kans om te groeien. Heb je een inpandige badkamer, zorg dan voor een goede ventilator. Het overschot aan waterdamp wordt zo mechanisch verwijderd.

 

Gladde douchewanden

Schimmels hechten zich in poreuze oppervlaktes. Voegen tussen de tegels zijn en ideale plek voor schimmels om zich te nestelen en te groeien. Een gladde wand in de douche helpt om schimmels geen kans te geven.  Na het douchen eenvoudig met de wisser het overtollige vocht van de wand halen help schimmel te voorkomen.

schimmelvrije badkamer   schimmelvrije badkamer

Betonstuc en marmerstuc

dit zijn beide uitstekende producten om badkamermuren schimmelvrij te maken.  Het betonstuc of marmerstuc  is van nature  schimmelwerend door het hoge gehalte aan kalk. Het zijn beide gladde wandafwerkingen zonder voegen of porien waaraan schimmels zich niet kunnen hechten. STUCAMOR verkoopt beide producten aan de professionele stukadoor maar ook aan particulieren.

STUCAMOR

wij kopen ons betonstuc en marmerstuc rechtstreeks bij de fabrikant. In deze fabriek in Noord Italie worden deze producten al decennia lang op dezelfde duurzame wijze geproduceerd. De voordelen van STUCAMOR  betonstuc en marmerstuc zijn:

  • van nature schimmelwerend door de hoge PH
  • het voorkomt groei van schimmels door de voegloze gladde afwerking
  • het is een dunne, sterke wandafwerking
  • het kan over bestaande tegels heen worden aangebracht
  • het is leverbaar in alle RAL en NCS kleuren

 

STUCAMOR in jouw badkamer?

Ben je geinteresseerd in onze producten? Laat je dan goed informeren door onze experts. Er is veel mogelijk en we helpen je graag bij het maken van de juiste keuze voor jouw badkamer. Als je kunt stucen en je wilt zelf met onze producten aan de slag dan hebben wij instructievideo’s, gebruiksaanwijzingen en on line hulplijn voor je beschikbaar. Geen tijd? Niet handig? Geen nood!We brengen je in contact met een betonstuc marmerstuc expert die de klus kan klaren.

Wil  je meer weten over de mogelijkheden van onze producten voor jouw badkamer? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier. Wij helpen je om schimmels uit jouw badkamer te verjagen en jouw droom badkamer te realiseren.

 

 

Meer weten over schimmels? https://www.murenvochtig.nl/schimmel-in-huis/badkamer#hoe-ontstaat-schimmel-in-de-badkamer