Duurzame afbouwen met betonstuc en marmerstuc

https://www.bericalce.it/green-division

Marmerstuc wordt  al millennia lang op dezelfde manier. De Romeinen gebruikten marmerstuc al om hun huizen en tempels te verfraaien. Het wordt nog op dezelfde manier gemaakt als in de oudheid.  Restmateriaal uit de marmerindustrie wordt vermalen  tot een fijn slijpsel. Kalksteen wordt gebrand in kalkovens vermalen en daarna afgeblust. Het marmerslijpsel en de gebluste kalk vormen de basis voor authentiek marmerstuc, met water wordt het poeder tot een smeuiïge pasta gemixed. Het bevat geen chemicaliën of andere toevoegingen en is daarom een duurzame wandbekleding.

Betonstuc is een moderne variant van het klassieke marmerstuc. Naast marmerslijpsel bevat het ook microcement poeder. Het product wordt met een PU hars aangemaakt tot een makkelijk smeerbare pasta waarmee  bestaande vloeren een makeover kunnen krijgen zonder dat de bestaande vloer gesloopt moet worden. Geen onnodig sloop- en breekwerk dus geen rommel en ook geen materiaalverlies. 

Duurzaam afbouwen met betonstuc en marmerstuc is een prima oplossing voor iedereen die het milieu een warm hart toedraagt. Naast het feit dat de producten ecologisch geproduceerd worden, kun je je vloer, wand of meubel een tweede ronde geven zonder sloop- of breekwerk

 

duurzaam betonstuc marmerstuc
geen kunstmatige toevoegingen

 

duurzaam bouwen
ecologisch verantwoord

Toepassingen betonstuc en marmerstuc

Betonstuc en marmerstuc zijn zeer veelzijdige producten. Betonstuc is geschikt voor de bekleding van vloeren, wanden maar ook voor meubels. Kasten, wastafels, aanrechtbladen, tafels kunnen met betonstuc een stoere urban look. De meubels moeten licht opgeschuurd en vetvrij gemaakt worden en daarna kan het betonstuc worden aangebracht. Marmerstuc is een makkelijk smeerbare pasta op waterbasis. Het is zachter en kwetsbaarder en daarmee alleen geschikt voor wandbekleding.

Beide producten kunnen in droge en natte ruimtes gebruikt worden. Ze  zijn van nature poreusen hygroscopisch en moeten daarom beschermd worden tegen indringend vocht en vuil. Dit kan op een 3 tal manieren

  • natuurlijke bijenwas, geeft een glanzende waterafstotende finish
  • vlek- en waterstop , geeft een waterafstotende finish
  • vernis, maakt het marmerstuc waterdicht

marmerstuc over tegels   duurzame betonstuc marmerstuc