Betonlook over een bestaande tegelvloer

Kan betonlook over een bestaande tegelvloer met vloerverwarming?  Het antwoord is  ja. Een betonlook vloer maak je van betonmarmer. Dit is een mengsel van microcement en marmer dat je aanmaakt met een vloeibare PU kunsthars. Zo ontstaat een makkelijk smeerbare pasta met deze pasta pleister je de vloer tot een dunne, sterke en makkelijk schoon te houden betonlookvloer.

Werkwijze betonlook aanbrengen

Het is natuurlijk wel van belang dat alle tegels goed vast zitten. De tegels maak je vetvrij. Daarna breng je een speciale hechtprimer voor niet zuigende ondergronden er overheen. Over deze primer heen smeer je een egaliserende laag, bijvoorbeeld egaline. Over de egaline stuc je vervolgens het betonmarmer woonbeton in 2 a 3 dunne lagen. De laatste laag is een sealer die het woonbeton op die manier waterdicht en vlekbestendig maakt. De totale dikte van het pakket dat op de tegelvloer wordt aangebracht is maximaal 1 cm. Zodoende is deze vloer zeer geschikt voor applicatie over bestaande vloeren. Het is dan ook  in 9 van de 10 gevallen niet nodig om de deuren in te korten of andere aanpassingen te doen.

Betonlook over vloerverwarming

Betonlook is zeer goed geschikt om over vloerverwarming heen aan te brengen. De nieuwe vloer geleidt de warmte goed en de  vloer voelt warm en zacht aan.

Betonlook over tegels

Heldere uitleg over de voor- en nadelen van het stucken over tegels is te vinden op onderstaande website

Stucwerk over tegels, de voor- en nadelen

betonlook over bestaande tegelvloerEe

Betonlook inspiratie

Hieronder vind je een aantal links naar sites waar je betonlook inspiratie kunt opdoen.

https://nl.pinterest.com/stucfinder/betonlook/https://stucamor.nl/f-a-q/