MEUBELS

[fullwidth background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”20″ padding_bottom=”20″ padding_left=”” padding_right=”” hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][fusion_text]

                                                            – MEUBELS –

[/fusion_text][/fullwidth][fusion_text]_betonlook geven aan meubels    betonlook kast    schouw betonlook[/fusion_text][fullwidth background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”20″ padding_bottom=”20″ padding_left=”” padding_right=”” hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][/fullwidth][fusion_text]

Betonlook tafels, kasten, aanrechtbladen etc.

Een betonlook geven aan meubels kan prima met  woonbeton van STUCAMOR. Een goede primer en het juiste type woonbeton zijn erg belangrijk. Wij verkopen primers voor alle types ondergronden. Voor  over tegels, hout, mdf en zelfs glas en RVS. Het woonbeton wordt hier overheen gestuukt.

 Werkwijze

De correctewerkwijze is als volgt:

 • het te omkleden meubelstuk ontdoen van alle losse deeltjes
 • eventueel licht opschuren als er oneffenheden in zitten
 • vetvrij maken met water en ammoniak
 • primer aanbrengen en laten drogen
 • eventuele oneffenheden vlak schuren
 • woonbeton aanbrengen in 1 a 2 lagen
 • aflakken

DHZ pakketten

STUCAMOR verkoopt DHZ pakketten, inclusief gebruiksaanwijzing en instructie video. Je kunt zelf jouw tafelblad of aanrecht een betonlook geven. Weg gooien is zonde, gun je tafel of aanrechtblad een tweede ronde (-: De pakketten bestaan uit de volgende artikelen:

 • primer
 • woonbeton
 • kleurstof
 • vernis

Prijs

De pakketten kosten 45 euro ex BTW per strekkende meter of 75 euro per BTW per m2

Stappenplan STUCAMOR limeconcrete

BENODIGDHEDEN:

 • Hoekspaan voor binnen- en buitenhoek
 • Stucspaan klein en groot
 • Plamuurmes klein en groot
 • Ammoniak
 • Schuurpapier
 • Vernisroller
 • limeconcrete pakket van STUCAMOR

STAP 1

Voorbereiden van het blad

Het bestaande blad moet ontdaan worden van eventuele losse deeltjes en bij oneffenheden licht opgeschuurd worden. Alle stof goed verwijderen en daarna het blad volledig vetvrij maken met water en ammoniak. Het blad daarna met een niet pluizende doek goed droog maken

STAP 2

Aanbrengen van de primer

De primer is een kant en klare lichtgrijze pasta die met een stucspaan gelijkmatig op het blad moet worden aangebracht. Niet te dik smeren!(2 a 3mm) Het is beter om 2 dunne lagen aan te brengen in plaats van1 dikke. Voor de randen gebruik je een hoekspaan. Zodra de eerste laag droog is bekijk je of er eventueel nog een laag primer gesmeerd moet worden. Het blad moet goed bedekt en uitgevlakt zijn. Als dit het geval is loop je het blad goed na op eventuele oneffenheden en rillen die je met een schuurpapier eenvoudig kunt verwijderen.

STAP 3

Aanbrengen van het limeconcrete

Limeconcrete is een lichtgrijs poeder dat bestaat uit microcement, kalk en marmerpoeder. Het wordt met 47% van het gewicht aangemaakt met water tot een makkelijk smeerbare pasta met een consistentie die gelijk is aan de eerder gebruikte primer. Ruwweg dus 470 ml water op 1 kg poeder. Als de kleur van de pasta te licht vindt dan kun je eventueel wat zwarte kleurstof bijvoegen. Bedenk daarbij dat de kleur van de pasta eenmaal opgedroogd 1 a 2 tinten lichter wordt. De zwarte kleurstof bevat heel veel pigment dus heel voorzichtig kleine beetjes bijmengen tot de gewenste kleur is bereikt. Nu ga je met het stucspaan het hele blad van een laag pasta voorzien. Niet te dik smeren 2 a 3 mm is voldoende. Het is beter om 2 dunne lagen aan te brengen in plaats van 1 dikke.

BELANGRIJK!! Maak niet al het poeder tegelijkertijd aan. Begin met een derde van het pakket. Eenmaal aangemaakt moet het opgebruikt worden en wordt het onmogelijk om op een later tijdstip een eventuele tweede laag aan te brengen. Als de eerste laag droog is bekijk je of je tevreden bent met het resultaat. Eventueel kun je nu besluiten om een tweede laag aan te brengen.

STAP 3

Sealen van het blad

Kijk of je tevreden bent met het uiterlijk van het blad alvorens over te gaan op het sealen. Eventuele oneffenheden kun je met een fijn schuurpapiertje glad schuren. Het ontstane stof zorgvuldig verwijderen. Limeconcrete wordt keihard maar is niet waterdicht daarom moet het blad nu met een speciale sealer beschermd worden tegen water en vuil. De meegeleverde sealer moet in 2 a 3 dunne lagen worden aangebracht. Gebruik hiervoor een goede vernisroller! Wacht tot de aangebrachte laag droog is voordat je een nieuwe laag aanbrengt.

STAP 4

Onderhoud van het blad

Als de sealer droog is is het blad klaar voor gebruik. Voor het schoonmaken kun je gebruik maken van normale schoonmaakmiddelen maar in verband met het krassen van de toplaag geen schuurmiddel gebruiken. Mocht het blad na verloop van tijd toch wat water gaan opnemen dan kun je altijd een nieuwe laag sealer aanbrengen. Hiertoe wel het blad met een fijnkorrelig schuurpapier licht opschuren en stof- en vetrij maken[/fusion_text]