vragen over woonbeton

Vloeren

Alle types woonbeton die wij verkopen kunnen eenvoudig worden schoongemaakt. Ze worden voorzien van een kras vaste, waterdichte coating die het stofzuigen of dweilen van de vloer mogelijk maakt. Als schoonmaakmiddel raden wij vloeibare groene zeep aan maar ook andere schoonmaakmiddelen zijn prima. Uit testen is gebleken dat zelfs bleekmiddel geen vlekken achterlaat in de vloer.
Ervan uitgaande dat de ondervloer zonder aanpassingen geschikt is voor de applicatie van woonbeton, moet je rekenen op een dag of 2 a 3 voor het aanbrengen van alle benodigde lagen. Nadat alle lagen zijn aangebracht en de topcoating droog  is, is de vloer direct klaar voor gebruik. Wel moet er de eerste weken voorzichtig met de vloer worden omgegaan omdat de vloer nog niet compleet uitgehard is.
Het aanleggen van een vloerverwarmingssysteem met daar over een woonbeton vloer naar keuze levert over het algemeen geen problemen op. Voorwaarde is natuurlijk wel dat de ondervloer geschikt is voor vloerverwarming.  Over een bestaande vloer met vloerverwarming raden wij aan om ons woonbeton design te gebruiken. Dit is een zeer dunne sterke vloer die goed bestand is tegen de warmte van de vloerverwarming en de bestaande vloer niet onnodig op hoogt.
Oude huizen hebben meestal planken onder vloeren deze vloeren bewegen veel en zijn in principe niet geschikt voor bedekking met woonbeton. Gevlinderde gegoten betonnen vloeren kunnen eventueel met een underlayment vloer toch over de planken vloer worden aangebracht maar de dikke laag beton die daarop gestort wordt zorgt wel voor een enorme belasting van de houten ondervloer. Beter is het om gebruik te maken van ons woonbeton design. De plankenvloer wordt voorzien van een polyester toplaag die de trek- en drukkrachten van de ondervloer kan opvangen en daar overheen wordt de woonbeton design vloer gestuukt.
Een bestaande tegelvloer is een prima ondergrond voor een woonbeton vloer. De gevlinderde betonnen vloer is niet geschikt maar de woonbeton design vloer des te meer. Vanzelfsprekend moeten de tegels wel goed vast zitten. Na het ontvetten van de tegelvloer wordt er een speciale primer aangebracht voor optimale hechting van de komende lagen. De rest van het proces verloopt zoals normaal.
Woonbeton is waterdicht en voegenvrij en is goed geschikt voor het gebruik in badkamers. Om de vloer minder glad te maken raden wij het gebruik van een stroeve waslaag aan.
Het urban woonbeton is midden grijs en kan door middel van toegevoegde pigmenten wat donkerder grijs gemaakt worden. Het woonbeton design is van nature wit en kan met behulp van speciale pigmenten op kleur gebracht worden. Het kleurenpallet van de fabrikant bestaat uit meer dan 100 kleuren, mocht de kleur van jouw keus er niet bij zijn dan kan er op speciaal verzoek ook een RAL kleur naar eigen keus gemengd worden.

Wanden

Woonbeton is van nature poreus maar wordt als het op wanden gebruikt wordt tegen indringend vuil en vocht beschermd door bijenwas, vlek- en waterstop of vernis. Een wand beschermd met bijenwas of vlekstop kan gereinigd worden met een zacht niet zuur reinigingsmiddel, bijvoorbeeld vloeibare groene zeep. Als de wand beschermd wordt door een vernislaag kunnen er ook agressieve middelen als chloor en kalk verwijderaar gebruikt worden
Een bestaande tegelwand is een prima ondergrond voor een woonbeton wand. Vanzelfsprekend moeten de tegels wel goed vast zitten. Na het ontvetten van de tegels wordt er een speciale primer aangebracht voor optimale hechting van de komende lagen. De rest van het proces verloopt zoals normaal.